Swedish Museum of
Natural History - welcome page

Tineidae
Tineinae
Tinea

previous species Föregående
art

Nästa
art
next species

Utbredning i Sverige

Tinea flavescentella Haworth, 1828. (Bild saknas). Ullmal. Kännetecken: Vingbredd 8-17 mm. Huvudhår blekgula. Antenner drygt hälften av framvingelängden. Framvingarna gråbeige med två eller tre gråbruna fläckar. Hyalinfläcken mycket svagt antydd i närheten av basen. Bakvingar grå. Skiljer sig från övriga arter inom släktet på de blekgula vingarna. Levnadssätt: Fjärilen flyger på natten. Flygtid: Augusti. Förekomst: Finns inomhus där päls och ullvaror förvars. Biologi: Mycket litet är känt men den är kläckt. Larvföda: Förmodligen som hos närstående arter. Utbredning: Påträffad en gång 1936 på Fyn i Danmark men saknas i övriga Norden.

Mer om denna art på Bestimmungshilfe für die in Europa nachgewiesenen Schmetterlingsarten
Welcome page of the World
Tineidae /en/svenska_fjarilar/tinea_flavescentella.html
Latest update: 29 maj 2015
Kommentarer av denna sida: Bert Gustafsson